Ane – 3 måneder.

juni 19, 2011 in 0-6 mnd, Utviklingen det første året

Vekt: 5530 gram.

Lengde: 61,5 cm.

Den lille jenta vår vokser i rekordfart, og det virker som hun har bestemt seg for at hun er ferdig med å være baby. Hun hater å ligge i fanget, med mindre hun er stup-trøtt, eller får mat. Hun skal opp å se seg rundt! Hun er usedvanlig våken og oppmerksom, og elsker at folk snakker til henne. Det er tydelig at hun vet hvem hun kjenner nå, hun blir til tider helt «sprelsk» når hun ser meg eller Stian, men hun er noe forsiktigere til folk hun ikke kjenner så godt. Hun begynner å bli ganske skeptisk, og kan bli veldig redd om noen hun ikke kjenner snakker med henne, men om hun får være i våre armer er det veldig gøy, for da vet hun jo at hun er trygg.

Hun kan ligge lenge alene nå, både i vippestolen og under babygymmen. Hun kliper tak i lekene som henger over henne (og selvfølgelig håret mitt..), og alt hun får tak i skal smakes på. Til min store glede så har hun i det siste virkelig begynnt å kose med «teddy’n» sin (en koseklut med bamsehode). Og hun gnur ansiktet sitt inn i den om hun er trøtt. Det er godt at hun kan bli glad i den sånn at den blir en trygghet når hun skal sove.

Det at hun snur seg fra magen til ryggen har nå blitt en bevisst handling, men hun velter av og til over uten at det er med vilje også. Hun prøver også innimellom å snu seg fra ryggen til magen, men kommer ikke lenger enn at hun blir liggende på siden. Hun har heller ikke helt forstått at hun kan komme seg tilbake på ryggen igjen selv, så hun ligger sånn å roper, helt til noen kommer å hjelper henne tilbake på ryggen.

Jeg venter fortsatt tålmodig på den dagen hun ler skikkelig. Hun prøver av og til, men ender opp med å hoste masse istedet. Det kommer vel om ikke så lenge for det er tydelig at hun har begynnt å synes ting er morsomt. Hun ler på en måte uten lyd når vi tuller å kiler henne. Også har hun blitt ei skikkelig kosejente! Hun kan godt sitte litt på fanget nå å kose med oss, hun har ei hånd over skuldra og ei på brystkassen til den som holder henne, legger hodet på skuldra eller i halsgropa vår, og sånn kan hun innimellom sitte lenge. Når hun har bestemt seg for at hun vil ha kos, vel å merke!

Hun er ikke så veldig glad i at det er så varmt som det er nå. Hun sover ganske dårlig på dagtid, spiser lite, men drikker litt vann mellom måltidene så hun ikke skal bli dehydrert, sutrer litt mer enn når det er kaldere i været, og svetter som om hun har løpt Hitra rundt. Hun sover heldigvis fortsatt hele natta. Hun legger seg en gang mellom 20.00 og 23.00, det kommer litt an på når hun våkner etter den siste duppen sin, og våkner som regel mellom 07.00 og 09.00 en gang, men da kan hun godt ligge litt i senga å kose med «teddy’n» så lenge vi gir henne smokken om den faller ut. Hun kan være litt vrien å legge da, men hun er jo en drøm i forhold til mange andre babyer så godt som hele dagen og natta, så det tåler vi!