Ane – 4 måneder.

juli 19, 2011 in 0-6 mnd, Utviklingen det første året

Vekt: 5910 gram.

Lengde: 64,5 cm.

Ane blir bare herligere og herligere for hver dag som går! Hun sover fortsatt hele natta (ca fra 20.30 til 08.00), spiser godt, smiler og ler det meste av dagen, og elsker herjing. Jo mer vi tuller eller kaster henne rundt jo morsommere er det. De siste ukene har hun virkelig fått øynene opp for Baileyz, hun studerer henne skikkelig, følger henne med blikket, drar henne gjerne litt i ørene om hun får muligheten, og blir veldig ivrig når hun kommer i nærheten av henne.

Hun har jo som kjent lært å snu seg fra ryggen til magen (video fra når hun nettopp hadde lært det kan du se her), og nå ligger hun knapt på ryggen lenger. Om jeg legger henne på ryggen så er hun over på magen i løpet av få sekunder, og hun kommer seg nå rundt både til høyre og venstre. Hun har blitt en skikkelig spreking! Hun har også fått teste hoppegynga noen ganger, og det er gøy! Da svinger hun seg rundt, hopper litt, ser på føttene sine, og er veldig fornøyd. Hun har blitt enda mindre glad i å sitte siden forrige månedsoppdatering, nå jobber hun alt hun kan for å komme seg opp av både bilstolen, vogna og vippestolen. Og hun blir illsint når vi legger henne bakover for å få på henne seler. Å sitte på fanget derrimot går bra, selv om hun helst skal stå der også.

Føttene er for tiden veldig spennende! Hun oppdaget dem for noen uker siden, og nå holder hun ofte et godt tak i de. Hun har også forstått at hun kan lage forskjellige lyder. For to-tre uker siden var gurgling det store, og nå er det «fiselyder». Hun lager kyssemunn og blåser alt hun har (veldig morsomt når hun har smokke i munnen – den skytes ut!). Hun sikler på linje med en St. Bernhards, så spruten står rundt henne. Spytting forsto hun hvordan fungerte på denne måten, og nå spytter hun i tide og utide.

Den siste måneden har hun også lært seg å le skikkelig, og det er verdens beste lyd! Jeg jobber hard hver dag for å få henne til å le – det sitter nemlig litt langt inn til tider. Men med litt kasting i lufta, kiling, «borte-bø», rim og regler, eller småskumle lyder så hikster hun skikkelig.

Hun har fått sansen for leker, hun rister, smaker, babler, og studerer de nøye. Nå har hun også gått inn for å prøve å få tak i de når hun ligger på magen. Bøker er også veldig spennende, hun er skikkelig interessert om vi ligger på gulvet og ser i bøker. Studerer de, babler litt og vil gjerne ta på bildene.

Hun elsker folk, og smiler til de fleste. Iallefall de som tar henne opp. Hun hater å må ligge rolig! Hun snurrer til og med rundt og rundt i senga mens hun sover. I går fant jeg henne med beina på hodeputa! Ettersom hun har blitt så lang så har vi nå tatt i bruk sportsdelen på vogna, noe hun synes er veldig stas. Endelig kan hun følge med på alt som foregår! Vi har også (for noen uker siden) senket bunnen på sprinkelsenga, det er bedre å være føre var, og sånn som hun romsterer etter hun har lagt seg så er det betryggende å vite at hun ikke tilfeldigvis faller ut!

Hun er jo et flaskebarn, og behovet for mat vokser i takt med vekta hennes. Hun har fått grøt en stund, men forrige uke fikk hun også smake eplemos. Det falt virkelig i smak! På torsdag skal hun få smake pære også, så det blir spennende. Nå får hun fruktmos på formiddagen og grøt med sviskemos til kvelds, noe hun virker veldig tilfreds med.