Oppskrift: Hjemmelagde knekkebrød.

juli 13, 2011 in Bakst

Jeg vil dele oppskriften jeg bruker når jeg lager knekkebrød med dere, selv har jeg fått den fra Jannicke. Det å lage knekkebrød selv er veldig enkelt, og jeg synes de er mye bedre enn de man kjøper i butikken! I tillegg så vet man hva man spiser.

Sunt, godt og veldig enkelt!

Ingredienser

2 dl grov sammalt rug

2 dl lettkokte havregryn

2 dl havrekli

2 dl sesamfrø

2 dl solsikkekjerner

2 dl linfrø

2 dl kruskakli

2 ts salt

7 dl vann

Fremgangsmåte

Rør sammen alt det tørre, tilsett vann, og rør godt. Dekk to stekeplater med bakepapir, og fordel deigen. Smør deigen utover med f.eks en kniv eller en slikkepott, og del opp til ønsket størrelse med en pizzakutter før steking.

Stekes i 45 min på 180 grader – varmluft.

Tørkes i ca 30 min på 100 grader.

Knekk opp knekkebrødene (kan være lurt å gjøre ute, om du ikke uansett skal finne frem støvsugeren etterpå..)