Oppskrift: Oboy-kake.

juli 12, 2011 in Kaker

Oboy-kake har blitt en enormt stor hit her i huset, og for dere som ikke har prøvd det så er det bare å svinge seg i oboypulver, for denne kaka kommer til å falle i smak hos i fleste! Det er jo en slags sjokoladekake, men jeg synes den er bedre. Ikke så sterk sjokoladesmak, den er superenkel å lage, og er utrolig saftig!

 

Ingredienser til kaken.

7,5 dl kulturmelk

10 ss oboypulver

4 dl sukker

1 ss natron

600 g mel

150 g smeltet (tine meieri) smør

1/2 pl lys kokesjokolade

 

Fremgangsmåte på kaken.

Rør sammen oboypulver, sukker, natron og kulturmelk. Smelt smør og sjokolade sammen (viktig å røre godt hele tiden!), og tilsett dette gradvis sammen med melet. Hell deigen over i en smurt langpanne, og stek kaken på 180 grader i 30-40 min, avhengig av ovnen. Når kaken er ferdig stekt så bruker jeg å stikke masse hull over hele kaken med en strikkepinne.

 

Ingredienser til glasuren.

100 g smeltet (tine meieri) smør

1/2 pl lys kokesjokolade

3 ss oboypulver

3 ts kaffe

1 egg

Ønsket mengde melis (jeg bruker ca 300 g)

 

Om du vil pynte kaken kan du f.eks. bruke strøssel, hakket sjokolade, smarties, jordbær eller litt melis.

 

Fremgangsmåte på glasuren.

Smelt smør og sjokolade sammen, og rør dette sammen med oboypulver og kaffe. Pisk inn melisen, og et egg. Smør over kaka, og nyt!