Oppskrift: Oreo-kake.

juli 11, 2011 in Kaker

Jeg har tenkt å dele oppskriften på verden beste oreo-kake med dere. Jeg har fått den av Karina og gjort noen bittesmå endringer, men hun skal få all skryten for den!

 

PS! Kaken bør lages dagen før den skal serveres!

Ingredienser

450 gr oreokjeks

100 gr smeltet (tine meieri) smør

200 gr kremost naturell

2,5 dl melis

1 boks fløte (og ca 1 ss sukker)

1 pose sjokolademousse (og melk etter anvisning på pakken)

 

Kaken kan pyntes med f.eks. sjokoladesaus, sjokoladebiter, jordbær eller oreokjeks (da trenger man selvsagt mer enn det som står i oppskrifta).

 

Fremgangsmåte

Brekk og legg til side 1/4 av kjeksen, og knus resten. Smelt smør og hell over den knuste kjeksen, bland det godt og smør det som kjeksebunn i kakeformen (rundform).

Pisk fløte og sukker til krem. Bland kremost og melis til en ostemasse, bland dette sammen med halvparten av kremen, og smør massen over kjeksebunnen. Strø over 1/2 av den brekte kjeksen, og sett kaken i kjøleskap i ca 30 min.

Lag sjokolademousse (jeg bruker freias sjokolademousse med melkesjokoladebiter) etter anvisning på pakken, bland inn resten av den brekte kjeksen i moussen og smør det utover kaken. Sett kaken i kjøleskapet i minst 30 min (den blir mindre kliss jo lengre den står).

Smør resten av kremen på kaken, og pynt etter eget ønske.