Oppskrift: Vanilla cupcakes.

juli 12, 2011 in Cupcakes

Jeg er veldig glad i cupcakes, det er enkelt, godt og ikke minst så kan man lage så utrolig mange forskjellige typer. Denne oppskriften gir cupcakes tilnærmet de Magnolia Bakery (kjent fra Sex and the city) lager. 

 

De blir ganske mektige, så neste gang skal jeg lage de i vanlige muffinsformer.

 

Ingredienser til cupcakes

250 g (tine meieri) smør

4 dl sukker

4 egg

2 dl melk

6 dl hvetemel

3 ts bakepulver

1 ts vaniljeessens

 

Fremgangsmåte på cupcakes

Pisk smøret myk, tilsett sukkeret og pisk til du får en luftig smørkrem (ca 3 min). Pisk inn et egg i gangen, og pisk godt for hvert egg du har i. Pisk inn vaniljeessensen. Sikt sammen mel og bakepulver, og tilsett dette vekselsvis med melken. Det er viktig å ikke piske lenger enn man må for å få deigen godt blandet. Sett papirformer i et muffinsbrett, og fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek på 175 grader i 20-25 min, og la de stå i muffinsbrettet i 15 min etter steking.

 

Ingredienser til frosting

250 g smør

2 ts vanlijeessens

1 dl melk

12-16 dl melis

 

Til pynt kan man bruke konditorfarge og strøssel.

 

Fremgangsmåte på frosting

Pisk mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen på middelshastighet i 3-5 min. Smørkremen skal da være luftig og smidig, og du kan tilsette mer melis, ca 2 dl i gangen, og pisk ca 2 min mellom hver gang. Om du velger å bruke konditorfarge så tilsetter du den til slutt (om du bruker pastafarger kan du få en flerfarget frosting ved å pensle fargene rett i sprøyteposen før du fyller i frostingen). Fyll frostingen i en sprøytepose, og dekorer etter eget ønske.

Lurer du på hvordan du skal dekorere cupcakesene dine?

Sjekk ut denne, denne og denne siden.