Dåpsbordet.

august 24, 2011 in Dåp, Kreativitet

Det blir mange dåpsinnlegg her, men dette (tror jeg) er det siste. Her ser dere iallefall bordet. Det var veldig enkelt (om det kan kalles det når man har brukt to uker på å lage bordkort?), med hvit duk, enkle syrinlilla roser, speilflis med dekorerte kubbelys, lilla telys, hvite tøyservietter og bordkortene. Jeg hadde egentlig tenkt at vi skulle ha en en lilla løper midt på bordet, men vi var ganske mange så det hadde blitt vanvittig dyrt, da fant jeg ut at det ikke var så viktig! Jeg angret likevell når jeg fikk se bordet, men det var liksom ikke så mye å gjøre med det på en søndagsmorgen klokken ni.

Men vi skal over til spørsmålene jeg har fått når det er snakk om pynten:

«Hvordan har du laget kubbelysene?» 

Dette har jeg gjort veldig enkelt. Jeg har kjøpt hvite helt enkle kubbelys på ikea, tre store og tre små.

Vi begynner med de store, ettersom det er de jeg har gjort mest med. De har tre forskjellige bilder på seg, et med Ane, et med Stian og Ane, og et med meg og Ane. Mest fordi jeg ikke klarte å bestemme meg for kun ett! Alle tre har også tekst som inneholdet navnet hennes, fødselsdatoen, vekt og lengde ved fødsel. Dette har jeg satt sammen i InDesign, og printet det ut. Så har jeg klipt det til, og smeltet det inn i lyset ved hjelp av bakepapir og en varmepistol. Mer om det kan du lese her. Så har jeg tatt et bånd rundt som er festet med en båndspenne, festet noen halvperler, en blomst og en knappenål med perlehode. Halvperlene og blomsten er festet med gluedots.

De små lysene har kun tekst, der står det: «Dåpsbarnet Ane – 21.08.11″ og den er også smeltet inn i lyset. Jeg har pyntet det med et bånd som jeg la som en sløyfe, og festet med en knappenål med perlehode som det henger et hjerte i.

Her ser dere resultatene.

«Hvordan har du laget bordkort-skoene?» 

Jeg kom over en side med mal og beskrivelse til både jentesko og guttesko, kjøpte 180 grams papir, og kasta meg over oppgaven – som var veldig tidkrevende! Jeg skreiv ut en mal av hver, forandret den utifra tipsene nederst på siden, og tegna opp så mange maler som jeg skulle ha.

Om det er interesse for det så kan jeg tegne opp malene mine og scanne de inn så jeg kan dele dem med dere?

Siden med «oppskriften» finner du her.

Og her er skoene – jeg lagde guttesko til guttene og jentesko til jentene, rett og slett for å få litt variasjon når jeg skulle lage dem!

«Hvordan brettet du serviettene?»

Vel, for å være ærlig så vet jeg ikke. Jeg prøvde å brette etter denne videoen, men vi brukte tøyservietter og de er ikke akkurat kvadratiske (de krymper og blir skeive i vask), så resultatet ble overhodet ikke bra. Så dette ble Stian sin oppgave, jeg har prøvd å spørre han hvordan han gjort det, og om han vet hvor «oppskriften» ligger, men han husker ikke. Han mener han googla «brette tøyservietter», men jeg finner de ikke.