Oppskrift: Daimcupcakes.

august 7, 2011 in Cupcakes

Oppskriften gir ca 12 cupcakes.

Ingredienser til cupcakesene:

3 egg

2 1/2 dl sukker

1 ts vaniljesukker

100 g margarin

1 dl melk

1 ss kakaopulver

3 1/2 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 liten klype salt

150 – 200 g hakket daim eller daimkuler

Fremgangsmåte:

Visp egg og sukker til eggedosis. Bland vaniljesukker, kakaopulver, hvetemel, bakepulver og salt i en annen bolle, og tilsett dette vekselsvis med margarin og melk i eggedosisen. Vend inn daim.

Fyll cupcakesformene ca 2/3 fulle, strø daimbiter på toppen, og stek kakene midt i ovnen på 175 grader i 16- 20 minutter.

La de avkjøles i muffinsbrettet (om du bruker det) i ca 5 minutter. Flytt dem så over på ei rist og la de avkjøles helt.

Ingredienser til frostingen:

100 g margarin

350 g melis

Ca 1/2 dl melk

3 ss daimsaus (fra freia)

1 ss kakaopulver

Evt. hakket daim/daimkuler, strøssel eller perler til pynt.

Fremgangsmåte:

Rør margarin og halvparten av melisen hvitt. Tilsett melk, resten av melisen, kakaopulver og daimsaus. Visp godt, og vend inn daimbiter.