Oppskrift: Jordbær- og limecupcakes.

august 6, 2011 in Cupcakes

Denne oppskriften gir ca 12 cupcakes.

Ingredienser til cupcakesene:

2 egg

200 g sukker

3 3/4 dl siktet hvetemel

1 ss revet limeskall

125 g margarin

1 ts bakepulver

1/8 ts salt

1 1/4 dl naturell yoghurt

Saften av 1/2 lime

125 g jordbærpuré

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt.

I en annen bolle visper du sammen margarin, sukker og limeskall. Visp til konsistensen er lys og luftig. Tilsett så eggene, ett av gangen. Og rør godt mellom hvert. Vend 1/3 av det tørre inn i røren. Bland inn yoghurten og rør godt. Bland jordbærpureen og limesaften, og vend inn dette vekselsvis med resten av det tørre. Visp i ca 3 minutter.

Fyll cupcakeformene ca 2/4 fulle, stek de midt i ovnen i ca 18-22 min på 175 grader.

La de avkjøles i muffinsbrettet (om du bruker det) i ca 5 minutter.

 

Ingredienser til frosting:

3 eggehviter

70 g sukker

1 ss revet limeskall

Saften av 1 lime

1/8 ts kremortartari (vinstein, kjøpes på apoteket)

250 g margarin

Melis

 

Evt. strøssel, glitterstøv, perlemorspray eller blomster til pynt.

 

Fremgangsmåte på frosting:

Visp sammen sukker, eggehviter og kremortartari. Sett bollen i vannbad (ikke la vannet koke, maks temperatur på 75 grader!) Og visp kontiuerlig. Eggehviten må ikke klumpe seg. Blandingen er klar når den har fått en skummete konsistens. Miks så det hele med håndmikser på høy hastighet i ca 4 minutter.

I en annen bolle visper du halvparten av margarinen sammen med med 1/3 av marengsblandingen. Visp det godt sammen. Ha i resten av margarinen, slik at konsistensen blir fastere. Vend inn resten av marengsblandingen og visp godt. Tilsett revet limeskall og limesaft, og bland alt godt. Sikt inn melis litt etter litt til du synes frostingen får riktig smak og passe tykkelse.