Veien fra Tromsø til Trondheim.

august 2, 2011 in Hurtigrutetur 2011

Nå har vi kommet hjem, og vi er godt fornøyd med turen! De siste døgnene ble travle. Det skjedde mye på dagtid, og vi var på et gammelt skip så det var null aircondition, med andre ord så tok det litt tid å få lagt Ane, som er glovarm hele tiden. Så når kvelden kom hadde jeg rett og slett ikke energi til å blogge noe særlig. I tillegg så kjøpte jeg ei bok i Bodø, og den var så spennende at jeg satt med nesa mellom sidene på den hver ledige sekund.

Anyways, her kommer en liten oppdatering fra de siste dagene.

(Lyngsalpene)

Etter jeg hadde vært på shopping den siste dagen i Tromsø så tok vi turen for å se på Lyngsalpene. Ishavskatedralen fikk vi ikke sett innsiden av, rett og slett fordi vi var så slitne når vi kom tilbake til Tromsø igjen. Og vi skulle jo reise samme kvelden, eller natta. MS Nordstjernen skulle komme til Tromsø 23.45, og vi hadde ikke pakket en gang. Vi la Ane i senga på hotellrommet så hun fikk sove mens vi spiste middag, slappet av litt, og pakket sammen. Da løfta vi henne over i vogna, pakka rundt henne dyna, og satte kursen mot kaia. Men der var det ingen båt. Ane våkna selvfølgelig mens vi sto der å venta, og vi så for oss at det skulle bli et skikkelig styr ettersom det var midt på natta (for henne), men hun var like fantastisk som alltid. Smilte til alle rundt, lo og kosa seg inn i dyna, i armene mine.

(MS Nordstjernen kommer inn i Trollfjorden)

MS Nordstjernen er det eldste skipet hurtigruta har i drift, og bartenderen kunne fortelle at den dagen vi gikk ombord var det 55 år, 4 måneder, og 16 dager. Med andre ord 55 år og 4 dager eldre enn Ane. Lugaren vi fikk var liten (men den største de hadde), og vi fikk såvidt plass til barneseng, to kofferter og oss selv der. Men det gikk. Om jeg skal være ærlig så synes jeg kveldene var et mareritt. Det kokte! Null aircondition, det var forbudt å åpne «vinduene» fordi det kunne komme vann inn om det ble litt bølger, og når man da har tre mennesker og to av de – Stian og Ane, that is – er levende varmeovner, så sier det seg selv at det ble klamt, ekkelt, dårlig luft, og man våkner i en dam av svette. Men dagene var bra! Mannskapet var veldig hyggelige, servicen var bra, maten var god, og været var stortsett fint. Og på natta sover man jo egentlig bare uansett, så alt i alt så var det også en fin tur.

Mens vi var i Lofoten dro vi på havørnsafari, noe som anbefales på det sterkeste! Det var helt fantastisk! Jeg skal vise dere bilder av det, jeg har jo en superfotograf-kjæreste, og han har knipset noen ørnebilder som er i en klasse for seg selv! Men vi har tatt så umåtelig mange bilder, dvs. at vi etter en ferie på 8 dager sitter her med bilder som tar 40 gb av harddisken.

(Havets konge – bra bilde, eller hva?)

(Og superfotografen i aksjon)