Jenta som ikke vil ligge i ro.

september 27, 2011 in 06-12 mnd

Ane har alltid vært sprek, og som kjent så startet hun gårsdagen med å «rydde» under stuebordet vårt. Det viste seg å bare være starten på en livlig dag for henne.

Hun fortsatte formiddagen med å klatre litt i bokhylla. Riktignok kom hun seg kun opp på knærne, men jeg var skikkelig imponert, hun har tidligere bare gjort dette om jeg har lokka henne til det når hun har holdt seg fast i armene mine.

Jeg trok henne ned, og la henne på gulvet så hun kunne leke litt igjen. Da tok det ikke mange minuttene før hun fikk øynene opp for at hun kunne ta tak i varmepumpa for å komme seg opp på knærne. Jeg tok henne ned nok en gang, la meg på gulvet sammen med henne og hun lekte fint med lekene sine. Jeg gikk på kjøkkenet en tur, og når jeg kom tilbake var hun ute på ferd igjen…

Denne gangen hadde hun fått øye på smekken som lå i vippestolen. Hun satt seg opp på knærne igjen, fikk etter en stund tak i smekken, og kasta den i gulvet.

Etter litt mer leking på gulvet kom jeg fram til at jeg skulle plassere henne i lekegrinda litt, sånn at både jeg og hun kunne slappe av litt. Men neida, i sidesynet ser jeg at jenta kommer bare høyere og høyere opp, og når jeg snur meg for å se på henne så er dette synet som møter meg:

(Riktig nok et helt elendig bilde, men det hadde jeg ikke tid til å tenke på der og da..)

Der sto hun altså. Hun hadde kommet seg opp på beina! Jeg var enda mer sjokkert. Jeg har rett å slett ikke ord. Selvfølgelig er det veldig gøy, men nå kan hun gjerne ta det litt med ro for min del!

Hun gjorde virkelig dagen komplett når hun faktisk klarte å komme seg opp på plata under stuebordet, og lå der å kava for å få tak i et foreldre og barn-blad.

Og hva gjør hun i skrivende stund, jo, hun bruker sofaen for å komme seg opp i knestående, før hun slipper seg å sitter på knærne uten støtte i det hele tatt.