Oppskrift: Fruktmos med ananas, epler og druer.

september 14, 2011 in Barnemat

Her i huset går frukt ned på høykant! Og Ane har egentlig fått smake det meste av frukt. Om du har et barn som lett får vondt i magen så dropp druene! Og denne oppskriften kan du bruke helt fra barnet skal introduseres for mat.

Oppskriften gir ca 10 dl fruktmos.

 

Ingredienser:

6 epler – jeg bruker pink lady, fordi de er ganske søte, da slipper man sukker.

1 ananas

150 g druer – jeg bruker røde druer fra bama.

 

Fremgangsmåte:

Skrell og kutt opp eplene i båter, ta ut kjernen, og kok dem til de blir møre. Skjær opp ananasen, ta ut kjernen her også, og skjær av skallet. Skjær druene i to, fjern skallet og evt frøene.

Kjør alt i en mikser til den er passe . Du trenger ikke ekstra vann med mindre du vil ha den helt flytende. Fordel det i bokser, avkjøl i vannbad og frys! Husk å ikke fyll beholderne mer enn 3/4 fulle, da slipper du at de sprekker i fryseren.

 

Vannet du har kokt eplene i kan du gi barnet. Mange bruker både saft og juice, men de inneholder gjerne mye sukker, tilsetningsstoffer eller er veldig hard for magen til et lite barn. Denne «eplesaften» er hundre prosent naturlig, fri for bakterier, og den gir barnet mange gode næringsstoffer.