Oppskrift: Middag med kalkun.

september 13, 2011 in Barnemat

Jeg fikk et spørsmål om å legge ut oppskrift på maten jeg har laget til Ane, og det kan jeg selvfølgelig! Jeg har tatt utgangspunkt i et hefte fra helsedirektoratet som heter «mat for spedbarn» – du kan nok få det hos helsestasjonen din.

Oppskriften er «trygg» fra 6 mnds alder, og her ga den ca 16 dl med ferdig middag.

Og jeg må bare få sagt en ting før jeg starter, ikke bruk salt! Det skader nyrene til barnet. Om du vil tilsette krydder så kan du bruke urter.

 

Ingredienser:

360 g ris – jeg har brukt boil-in-bag fra toro, type middagsris med villris

300 g kalkunfilet

150 g gulrot

150 g broccoli

1 boks mais

2 ss olivenolje

5 ss morsmelk (eller morsmelkerstatning)

 

Fremgangsmåte:

Kok ris etter anvisningen på pakken, og gulrot og broccoli til de blir myke (altså ikke overkok dem, men de skal være lette å kutte opp.) Skjær kalkunfiletene i terninger, og kok dem (de blir da lettere for barnet å spise enn om de blir stekt!)

Kjør alt hver for seg i en blender, kjøkkenmaskin eller med en (relativt kraftig) stavmikser.
Risen kan godt kjøres med litt vann, ellers har den lett for å bli en stor klump, men dette ser du underveis.
Når jeg kjører maisen tømmer jeg hele boksen, altså vannet også.

Rør alt sammen i en bolle, tilsett melk og olje. Rør litt til, og fordel det i frysebokser. Husk å ikke fyll de mer enn 3/4 fulle – de kan sprekke i fryseren om du fyller de helt.

PS – det bør avkjøles i vannbad og fryses så fort som mulig!