In sickness and in health…

oktober 11, 2011 in 06-12 mnd, Hverdagen

… har man tatt på seg å være mamma. Så selv om både jeg og Ane er syk så kan jeg ikke legge meg i senga, tenke kun på meg selv, hvordan jeg skal bli frisk, og sove så lenge jeg vil. Neida, da må jeg opp, mate, stelle, kose med, og underholde Ane. Hun trenger også gjerne mer oppmerksomhet enn til vanlig. Og jeg merker at det krever mye mer av meg enn jeg egentlig er i stand til å gi når hodet mitt nesten eksploderer hver gang jeg bøyer meg ned for å ta henne opp, tårene nesten spretter om hun gråter, fordi det gjør så vondt. Leddene mine har mest lyst til å svikte når hun vrir og vender på seg i ubehag mens hun sitter i fanget mitt.

Og dagens høydepunkt. Det å få i henne paracet, nesespray, kloramfenikol og dentinox, når hun absolutt ikke vil ha noe av det i nærheten av kroppen sin, og jeg har mest lyst til å klone meg selv et dusin ganger for å komme igjennom hverdagen. Den stakkars lille jenta vår har altså influensa, øyekatarr, og sliter med tenner (noe mange av dere sikkert leser utifra «medisinene».) Og hun kaster seg så langt bort hun kan bare hun ser et tøystykke nå, i frykt for at det skal brukes til å tørke snør eller øyeverk.

Hun er heldigvis storsett i godt humør, og hun sover hele natta (bortsett i fra at hun våkner rundt klokka 23, og trenger litt dentinox, kanskje en paracet og litt vann eller evt. melk.) Matlysten hennes var også som vanlig helt til i går. I dag har hun bare drukket melk, vann, litt velling, og spist et beger med fruktmos. Til vanlig spiser hun både brød og grøt innen klokka 12, men nå vil hun egentlig ikke ha noe som ikke kommer fra flaske.

Vi kjemper oss gjennom sikling, feber og tårer, og gleder oss til dette igjen blir hverdagen:

(Mest fordi det er mye koseligere å vise slike bilder, enn bilder der snørr, sår nese og tårer er hovefokuset.)