Ane – 8 måneder.

november 21, 2011 in 06-12 mnd, Utviklingen det første året

Vekt: 7480 gram

Lengde: 72 cm

Nå har den lille snuppa vår blitt hele 8 måneder. Den siste tiden har gått ekstremt fort. Faktisk så fort at jeg for noen uker siden ble nødt til å telle meg frem til hvor mange måneder hun hadde blitt. Jeg var usikker på om hun ble 7 eller 8 måneder. Men nå er det altså litt over 8 måneder siden hun ble født. Tiden har innimellom gått veldig sakte, men når jeg ser tilbake på det, så har den flydd avgårde!

Den siste måneden har hun brukt på å få stor kontroll på bevegelsene sine, til både glede og stress for mamma’n! Hun er veldig flink til å sette seg ned, ikke bare slippe seg, når hun står, hun kan klatre over høye dørkarmer uten å slå seg skikkelig, og hun støtter seg mot det hun står ved om hun skal slippe taket på det. Men hun klatrer også over alt hun ikke skal over, klatrer opp i senga til Baileyz, karrer seg oppi vippestolen, og hun prøver å klatre i bokhylla si.

Etter et par fall der hun deisa ned på rumpa når hun holdt seg fast med bare en hånd har hun nå også forstått at man kan sitte på rumpa. Og hun har lært å sette seg opp når hun styrer på gulvet også. Hun går rundt møblene, og etter boksene i expedithylla på stua. Det er også veldig gøy om noen holder henne i hendene så hun kan få gå sammen med oss, da løper hun avgårde!

Hun er veldig flink til å spise. Nå starter hun dagen med en flaske melk, så spiser hun brødskive til frokost, frukt til lunsj, middag, og grøt og en flaske melk til kvelds. Hun har også fått smake frokostblanding, minifras er en genial frokost når mamma’n har glemt å ta opp brød kvelden før. Den falt veldig godt i smak. Både hos Ane, og den pelskledde skapningen hun gir maten sin til når hun begynner å bli mett, nemlig Baileyz. Hun nyter hvert sekund når Ane spiser selv, det blir mange smakebiter til henne også da. Og Ane syns det er veldig morsomt når Baileyz hopper opp på stolen hennes og spiser av brødet hun har i hånda. Jeg filma dem en dag, så dere kan få se filmen i morgen! Min teori er at hun deler maten sin med vofsen for å få smake på hennes mat, her om dagen hadde jeg nemlig glemt å ta opp skåla til Baileyz. Ane fant den mens jeg var på do, og hun gomla i vei, og ble illsint når jeg tok det ut av munnen hennes igjen.

Bading er veldig gøy. Hun tror tidvis at hun er en havfrue, for hun vil helst ha ansiktet under vann. En kveld lot jeg henne prøve også, i håp om at hun forsto at det ikke var så lurt, men hun tok ikke til seg lærdommen, og ser fortsatt ut som en julenisse hver gang hun bader. Hun har noen badeender, en stor og tre små, og en veldig kreativ kveld ble de døpt Anders, Andy, Ando og Andrine. Men det er altså ikke bra nok, her er det badeskummet og klutene som skal lekes med og smakes på.

Hun lager masse lyder nå. Hun knurrer, da blir Baileyz skeptisk. Hun lager samme lyd som nagazulene i Ringenes Herre, hun har nemlig vært hås, og da finner man mange nye måter å bruke stemmebåndene sine på. Hun kan også si mamma, pappa, nam, og nei. Også er hun god på roping, litt vel flink spør du meg. Og om jeg sier «Ane, kan du synge? La-la-la?» Så sier hun «LAAA-LA’A-LALALA!» Det er gøy å se at hun forstår så mye! Hun kan også å vise hvor stor hun er, og hun har lært å leke borte-bø selv. Hun har også begynt å lære å vinke, ikke helt dreisen på det ennå, men det er tydelig at hun prøver.