Oppskrift: Spaghetti bolognese.

november 14, 2011 in Barnemat

Da har jeg endelig funnet boken jeg skriver ned oppskriftene på babymat i igjen. Og jeg har tenkt å dele den mye omtalte spaghetti-oppskriften med dere! Dette er det beste Ane vet til middag, og det med god grunn, jeg syns også den er knallgod, og nå har jeg begynnt å lage det samme til oss når vi spiser spaghetti, og Stian påstår at det er den beste spaghettisausen han noen gang har smakt!

Ane fikk dette for første gang når hun var ca 5 mnd.

Oppskriften gir ca 2 liter ferdig mat.
Ingredienser: 

2 bokser flådde tomater

1 boks mais

2 fedd hvitløk

1/2 løk

2 gulrøtter

Ca 4 ss oregano

Ca 2 ss basilikum

4 champignoner

400 gram kjøttdeig

En god «neve» spaghetti

 

Fremgangsmåte:

Kutt opp løk og gulrot, og kjør det sammen med mais, hvitløk og de flåtte tomatene i en stavmikser. Tøm det over i en kasserolle, smak til med oregano og basilikum, og la det putre mens du steker kjøttdeig og champignon. Kok spaghettien lenge, den blir enklere å tygge for barnet om den er kokt alt for lenge, ca 10 minutter lenger enn det tar for den å bli «al dente».

Kjør alt i stavmikseren til passe konsistens, og bland det sammen. Fordel det i bokser, avkjøl i vannbad og frys! Husk å ikke fylle beholderne mer enn 3/4 fulle, da slipper du at de sprekker i fryseren.

Om du skal lage denne sausen til voksne så kan du også smake til med salt og pepper, og selv om sausen kan virke veldig syrlig så får den en mildere smak når den kommer sammen med kjøttdeigen.