Første dag i barnehagen.

januar 2, 2012 in 06-12 mnd

I dag startet en helt ny hverdag for oss. Vi sto opp, kledde på oss, spiste frokost, og pakka barnehagesekken, før vi satte kursen mot barnehagen. Både jeg og Stian var med, og vi var veldig spente! Når vi kom dit var mange av de større barna ute å lekte, noen av de små lå å sov, men det var likevell mange nye mennesker for Ane. Vi gikk inn og fant avdelingen hun skulle starte på, der ble vi godt mottatt av noen ansatte og noen små gutter. I dag var det nemlig bare Ane og guttaboys som var der, foreløbig er det kun en jente til på denne avdelingen. Men det kommer flere i løpet av de nærmeste månedene. Og om jeg forsto det riktig så blir de 12 småttiser i mars, ettersom de da får en ny voksen også.

Ane var litt forsiktig de første minuttene, holdt seg godt fast i oss, og passa godt på å ikke komme for langt unna. Men etter en liten stund ble lekene for spennende, og hun fant seg godt til rette. Hun klatra nærmest opp i fanget på de som var på jobb, hun lekte med de andre barna – dvs prøvde å stjele lekene de hadde. Krabba glad rundt om kring, kikka i alle skuffer og skap hun fikk opp, smakte på alle lekene hun tok i, og hun delte gjerne ut kyss til alle som ville ha, spesielt en liten tass på snart 1 år som helst ville slippe.

Vi var der i noen timer før hun ble veldig trøtt og vi valgte å dra hjem etter lunsj ettersom vi ikke hadde med vogna hennes så hun kunne sove. Men på den tiden vi var der rakk hun å bli veldig trygg, og å bli litt kjent både med de voksne, barna og plassen. I morgen er det planleggingsdag så da skal vi bare være hjemme, men på onsdag skal vi tilbake igjen, og da skal vi være der litt lenger.

Det er veldig godt at det gikk så bra, jeg var egentlig ikke i tvil om at hun kom til å like det, men det er jo spennende uansett. Jeg grugleder meg til vi kommer skikkelig inn i den nye hverdagen. Det blir veldig godt å komme seg på jobb igjen, få litt ny input, være sosial med kollegaer og kunder, og få noen nye utfordringer igjen, for det er ingen tvil om at det kan bli litt ensformig å gå hjemme i et år. Men jeg er redd for at jeg skal gå glipp av mye. Jeg vil feks være der når hun tar sine første skritt, sier sin første setning osv, og jeg vil nyte hver en dag sammen med henne. Men jeg kan ikke holde henne hjemme til hun blir 18 heller, og jeg tror hun kommer til å kose seg. Hun er et sosialt og aktivt menneske, og barnehagen har uten tvil mye bra å tilby henne. Jeg regner med det bli verst for meg, sånn egentlig..