Oppskrift: Barbiekake

mars 23, 2012 in Kaker

Lenge før ettårsdagen til Ane bestemte jeg meg for at jeg skulle lage barbiekake til henne, og jeg tråla nettet ut og inn på jakt etter tips. Jeg kom fram til at man kunne kjøpe kakeform på nettet, eller skjære ut kaken selv. Tanken på å skjære den ut selv gjorde meg uvel, så jeg kjøpte en kakepakke fra cacas, med både kakeform og barbieoverkropp til å plassere oppi. Det lønner seg foresten å kjøpe den på ebay om man har god tid – den koster flesk i norge!

Da begynte jakten på en oppskrift (det følger med noen, men jeg er ikke så trygg på hverken baking eller engelsk at jeg bega meg ut på det). Etter mange timer surfing fant jeg ut at man kan bruke en hvilken som helst langpanne-oppskrift. Da var det nye prosjektet, ikke bare å lage kaken, men å vokte den som en hauk for å finne ut hvor lenge den skulle steke. For å si det sånn, den første kaka gikk i vasken! Men etter litt prøving og feiling så ble det da en kake av det, og her er oppskriften:

Dette er den samme oppskriften som jeg bruker når jeg lager oboykake i langpanne, bare med endret stekemåte!

Ingredienser til kaken.

7,5 dl kulturmelk

10 ss oboypulver

4 dl sukker

1 ss natron

600 g mel

150 g smeltet (tine meieri) smør

1/2 pl lys kokesjokolade

 

Fremgangsmåte på kaken.

Rør sammen oboypulver, sukker, natron og kulturmelk. Smelt smør og sjokolade sammen (viktig å røre godt hele tiden!), og tilsett dette gradvis sammen med melet. Hell deigen over i den smurte kakeformen, og stek kaken nederst i ovnen på 160 grader i ca 1,5 time, avhengig av ovnen.

 

Så var det over til pyntingen. Jeg hadde lyst til å prøve meg på marshmallowfondant (fra nå av kalt mmf), og fant etter en stund en oppskrift.

Ingredienser til MMF. 

200 g marshmallows

2 ss vann

2 ss delfiafett/flott matfett

ca 300 g melis

Evt farge om du ønsker det

 

Fremgangsmåte på MMF.

Ha vann og marshmallows i en stor bolle i mikroen til den blåser seg skikkelig opp, tilsett delfiafettet og evt farge, og ha i melisen litt etter litt. Kna melisen inn med hendene, og ta fatt på kjevla!

Oppbevares i romtemperatur, godt innpakket i plast. Den kan også oppbevares i kjøleskap til dagen etter, tilsett da evt litt mel om den blir klebrig.

 

For å feste MMF’en til kaka brukte jeg smørkrem, som jeg hadde bringebær i så den skulle få en bedre smak.

Ingredienser til smørkrem med bringebærsmak.

50 g meierismør

300 g siktet melis

1,5 ts vaniljesukker

3 ss bringebærsaus (jeg kjørte bær i stavmikseren, men du kan også bruke et godt syltetøy)

 

Fremgangsmåte på smørkrem med bringebærsmak.

Pisk smør, vaniljesukker, og melis til det er gjevnt blandet. Tilsett bringebærsausen og pisk videre til kremen er lett og luftig.

Jeg smurte dette over hele kaken før jeg la på lokket med MMF.

 

Kaken måtte jo også dekoreres, og ettersom dette var første gang jeg prøvde meg på MMF klarte jeg ikke å få den til å sitte på barbien. Da ble løsningen å kle den med det samme som jeg brukte til å pynte med, nemlig royal icing!

Ingredienser til royal icing.

2 eggehviter

0,5 ss sitronsaft

7 dl melis

Evt farge

 

Fremgangsmåte på royal icing.

Pisk eggehviten til den blir hvit og luftig, tilsett sitronsaft, og sikt inn melisen litt etter litt, til icingen er blitt fast. Dvs at ringene etter vispen ikke faller sammen når du stopper mikseren. Pisk evt inn farge til slutt.

Ta fatt på sprøyteposen og la kun fantasien sette grensene!

Jeg vil foresten tipse om å sette opp håret på barbien, jeg er iallefall ikke særlig lysten på kunstig barbiehår i kaka mi. 

Så over til mitt resultat! 100% fornøyd ble jeg overhodet ikke, men kaka smakte godt, og jeg trøster meg med at jeg kan øve mer på kakedekor – kanskje jeg også kan bli god på det en dag?