Vårrydding.

mai 20, 2012 in Hagen

Vi har hatt besøk av mamma og Egil i helga. Og som mange sikkert husker så er mamma min personlige «Blomster-Finn» – hun kan alt som er verdt og vite om blomster, hun har kjøpt halvparten av blomstene jeg har inne, og hun har sørga for at blomster og busker rundt husveggen her lever. Siden vi flytta inn i huset så har hun gitt meg tips og råd, og lært meg hvilke buskevekster som skal klippes når, hvordan de skal klippes, og hva man skal plukke av dem når. Jeg suger til meg det jeg kan av kunnskap, men skal innrømme at det kan bli litt mye innimellom, og at alt for mye går rett ut det andre øret. Men jeg prøver iallefall.

Uansett. Tilbake til poenget. Nå har jo våren kommet, og til min store glede popper det opp all slags blomster i alle bedd, uten at jeg har trengt å plante noe som helst. I helga kjøpte vi 5 blomster og satt ned i ett bedd som var litt tomt. Jeg skulle til å skrive hvilken blomst som sto der, den var nemlig helt enslig, men jeg husker ikke. For meg ser det ut som en busk, men mamma sier det er en blomst, så da er det nok det. Hun har jo greie på sånt. Og nå har den enslige busken, eller blomsten, fått selskap av 3 stemorer (man kan vel ikke kalle det stemødre når det er snakk om blomster?) og to andre fine blomster – jepp, jeg vet ikke hva de heter heller.

Vi var ute etter vi hadde stått opp på lørdag, og jeg fortalte mamma hva jeg likte og ikke likte med hagen, og hva jeg kunne tenkt meg å gjort. Og før jeg visste ordet av det hadde vi kasta oss over et stort buskas av en hekk/busk/blomst – ikke vet jeg. Men den var tøff som dagen er lang. Og jeg syns den tok for stor plass! Etterhvert så lå alle greinene utover plena, og vi sto igjen med masse mose. Vi ga oss ikke så lett. Vi reiv, skar, klippa og sleit i mosen også, før vi fant frem høytrykkspyleren og gikk løs på det aller siste. Det dukka plutselig opp et steinbed etter et annet, og det ble jo riktig så fint. Tomt riktignok, men fint. Men mamma viste råd, hun plukka med seg avleggere fra hagen til pappan til venninna si, og fra hagen til svigermor. Og vips så ble det noen blomster der også. Vi må riktignok fylle på med litt flere, men det er jo søndag og butikkene er stengt.

Midt i aksjon «vårrydding» kom jeg jo på at jeg skulle ha tatt bilder før vi startet, men det var for seint. Etter å ha bladd igjennom bildene på macen så fant jeg ett der man kan se buskaset i bakgrunnen. Her kan dere se det:

Helt nederst, på høyre side, i vinduet kan man også skimte en sort stang rett over armlenet på stolen. Dette er et anker som buskgreiene hadde vokst rundt, dette har vi også tatt frem. Vi skulle gjort noe med det for å fjerne rust og fått det fint igjen, men det får bli senere.

Nå er dette utsikten fra verandadøra – ja, jeg kunne tatt på meg sko, og gått på plena for å ta et skikkelig bilde og fått med alt, men kroppen min skriker etter sofaen i kveld. Den er stiv som en stokk etter gårsdagens balansering oppe på berget, og sliten etter å ha mistet alle kreftene som gikk med i kampen mot busken, mosen og alle røttene som fulgte med!

Forandring fryder, hæ? Det ser jo fortsatt litt rart ut langs kanten der, men busken kommer jo til å vokse opp litt igjen, og det skal den få, den skal bare ikke få gjemme hele berget sånn som den gjorde tidligere.

Jeg har allerede startet på neste prosjekt som er oppussing av hagemøbler. Jeg har spyla, skrapa og pussa to stoler i dag. Satser på å få tatt bordet og benken som hører til i løpet av uka. Og barnebenken som er på dette bildet skal også bli hvit etter hvert. Ingenting er som å få masse hagemøbler som man kan gjøre til sine egne for en billig penge. Jeg gleder meg til vi er ferdige og kan sitte der ute å nyte sola til det fulle!