Bakemester Harepus.

september 1, 2012 in Hverdagen

Jess, det er meg! Jeg gjør noe rart med alt jeg lager for tiden. Når jeg skulle lage makroner fant jeg ikke mandelmel i butikken, og bestemte meg for å lage det selv, men resultatet ble jo også derfor så som så. Og dere har kanskje hørt om da jeg skulle lage kake i sommer, og glemte å putte vispen på kjøkkenmaskina nedi kremen igjen før jeg slo den på? Vel, jeg trenger vel ikke å si mer enn at jeg måtte vaske hele kjøkkenet etterpå! Og når jeg til slutt skulle ha det som var igjen av krem oppå oreokaka så sto jeg å så på en hjort på jordet nedenfor huset samtidig, og klarte å klaske kremen i ei stekepanne som sto rett ved kaka. Jadda!

Og hva har jeg gjort i dag, lurer du kanskje på? Jeg har bakt boller. Med en kjøkkenassistent på 1,5 år. Og da må ting skje litt fortere enn hva som er lurt. Og når jeg skulle varme opp melka begynte den å fosskoke. Jeg vaska stekeplata og plasserte melka til avkjøling. Når den var ferdig avkjølt (trodde jeg), tømte jeg den over i bollen til kjøkkenmaskina og tilsatte resten. Etter en liten stund var deigen glovarm. Jeg hadde jo bare kjent på melka øverst i kasserollen, og den lenger ned var jo selvfølgelig fortsatt kald.

Jeg ga bollene et forsøk i stekeovnen, men restultatet var fatalt, og de gikk rett i søpla, før jeg tok Ane under arma og dro på nærmeste butikk for å kjøpe en ferdigpakke med boller som jeg vet smaker godt. Og når jeg tenkte å sette dem til heving gløtta jeg en gang på posen, det lyste det 2 pakker gjær mot meg, og jeg hadde brukt en. Jeg blanda den siste i en liten slump med lunka vann og rørte det sammen med resten før jeg hadde oppi ei spiseskje med mel. Nå håper jeg bare på det beste, og blir det dårlig så legger jeg bakerkarrieren min på hylla!

Jeg gjør et tappert forsøk på å avslutte innlegget med noe som gjør meg glad: jeg har kjøpt en ny plante, er den ikke søt?